IP-telefoni - precis som vanlig telefoni fast mer

IP-Telefoni är att utnyttja datanätet (ADSL, SHDSL eller Stadsnät) för att sända röst och video. Förr användes ett nät för telefoni och ytterligare ett nät för datatrafik. Nu byggs det inga separat nät för telefoni utan allting går via datanätet. Detta gör att friheten blir större och en telefon behöver inte längre vara en bordstelefon i hemmet eller decttelefon.

En telefon kan vara en ordinär bordstelefon, decttelefon, men även en applikation till din dator eller mobiltelefon. Eftersom trafiken går via datanätet går det även att utnyttja trådlösa accesspunkter eller 3G anslutningen om den är tillräckligt bra.

Snom Telefoner

Du har förmodligen redan idag provat IP-Telefoni genom att använda Skype. Detta är en applikation som du installerar i din dator och ringer gratis till andra personer som använder Skype. Det går även att ringa till det analoga telefonnätet (PSTN) via Skype men då kostar det pengar.

Allt som behövs är en internetuppkoppling

För företag blir fördelarna ännu större. Förr behövde ett företag ha en fysisk växel installerad på plats och ett eget nät draget enbart för telefonin. Skulle en ändring göras i växeln fick i de flesta fall en tekniker komma ut och göra ändringen på plats.

Allt du behöver är internet

Med hyrd IP-Telefoni behöver företaget inte ha någon fysisk telefonväxel på kontoret utan det räcker med en internetförbindelse till kontoret som har tillräckligt med kapacitet för att driva IP-Telefoni.

Telefonera ansluter du på företagets nätverk eller det trådlösa nätverket om det finns kapacitet. Ändringar görs ofta via en hemsida alternativt kontaktar man supporten hos sin leverantör för att få hjälp. Det behövs alltså ingen tekniker på plats för att lägga till fler anknytningar eller telefoner.

Perfekt för kontor på flera orter och resande säljare

Har företaget kontor på fler orter är detta en idealisk lösning. Det samma gäller om företaget har många säljare som reser mycket. På hotellrummet går det bra att använda en applikation till datorn för att göra diverse samtal alternativt en applikation till mobiltelefonen.

Resande Fot

Med IP-Telefoni i ditt företag kan du även integrera telefoni med dina affärssystem. Exempel på detta är CRM-system, Outlook, adressboken, webbläsare osv. Det finns även möjlighet att göra mer avancerade integrationer med exempelvis bokningssystem för hotell.

Hemma Kontor

Allt ovan kan du själv sätta upp med gratisväxeln Asterisk om du vill ha en server ståendes på kontoret och om du har tiden. I andra fall är vi på IP-Telefonibolaget experter på hyrd IP-Telefoni och du är välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig till den bästa telefonlösningen för ditt företag.

Snom Telefon Svart

IP-Telefoni – Helt Enkelt!